Ingen reklam tack

Tröttnat på att brevlådan svämmar över med reklam varje dag? Då kanske det är dags att införskaffa en Ingen reklam tack-skylt. Som du kan se nedan har vi flera modeller, som matchar de flesta dörrar och dörrskyltar på marknaden.

Låt oss ta det från början. Det finns egentligen två olika sorters direktreklam; oadresserad och adresserad. Genom att sätta upp en skylt och säga nej tack till reklamen slipper du helt problemet med den oadresserade reklamen.

Varje år används över 200 000 ton papper för att göra reklamutskick. Merparten kan återvinnas, men då de allra flesta knappt kollar på reklamen innebär det hela ett enormt resursslöseri. Framställningen av pappret, tryck och distribution av reklamen innebär inte bara en stor belastning på våra skogar, utan också höga koldioxidutsläpp.

Går vi tillbaka och kollar i historieböckerna, kan vi notera att en person på 80-talet fick i genomsnitt ungefär 10 kilo reklam i brevlådan om året. Idag har den siffran faktiskt femdubblats. Det är kanske inte så konstigt att allt fler väljer att säga nej tack till reklam i sin brevlåda.

Att sätta upp en Ingen reklam tack-skylt är väldigt enkel manöver som snabbt gör nytta. Om du ändå är intresserad av vad som står i reklambladen kan ett tips vara att ta kika in på exempelvis matvarukedjor eller elektronikhandlares hemsidor. Där finns ofta reklambladen tillgängliga i digital form istället.